vineri, 15 mai 2015

Anunt adoptie

Ofer spre adoptie o catelusa cu varsta de aproximativ 6 ani. Numele ei este Jay si este un metis de talie mica. Numele ii poate fi schimbat de catre viitorii adoptatori, insa ar fi de preferat sa nu se faca acest lucru, fiindca mititica s-a obisnuit cu noua sa identitate si, in prezent, reactioneaza imediat la numele oferit de catre mine.
Jay este o catelusa ajunsa intr-o situatie dificila din cauza ignorantei, neglijentei si inconstientei  oamenilor, care nu realizeaza ce amprenta decisiva lasa in permanenta asupra a tot ceea ce-i inconjoara. Ea a fost acel tip de fiinta care avea o nevoie stringenta de ajutor, atunci, acolo, si a carei rugaminti silentioase se pierdeau in umbra anonimitatii. M-a impresionat sa constat in ce stadiu poate fi adus un corp deprivat de mult timp de lucrurile esentiale supravietuirii si sa observ de cata rezistenta mai poate da dovada. Jay era foarte murdara, intr-o stare de subnutrite avansata si iti dadea impresia ca fiecare pas ii mai rapea ceva irecuperabil. Cu mersul leganat si cu niste ochi a caror sclipire inca mai exista, mi-a raspuns chemarilor stangace si a avut increderea sa se apropie de mine. Exista momente in viata cand stii cu certitudine ce cale sa urmezi, iar acela a fost unul dintre ele.
Ea s-a adaptat si s-a dezvoltat de atunci. Jucariile ii erau obiecte straine, pur si simplu nu stia ce rost au daca nu sunt hrana. Acum le cara, se aseaza relaxata si se bucura de compania lor. Are un mod deosebit de a-ti cauta prezenta, de a se lipi de corpul tau si de a ofta de ... bine. Este atat de vesela incat energia ei pozitiva e contagioasa, adora mangaierile si niciodata n-ar refuza un alint. Chiar daca era total needucata, prezenta catelusei mele Betty ( un metis de ciobanesc german si o batranica manierata, rabdatoare, echilibrata ) a jucat un rol esential. Cand nu intelege ce vreau sa-i transmit, ridica privirea catre ea si o imita. Treptat, a invatat sa se aseze langa usa si sa astepte sa ii pun lesa, apoi sa se ridice cand i se spune ,,Hai!”, sa accepte mersul alaturi de noi, in ritmul tuturor si nu in stilul propriu grabit, individual, s-a obisnuit sa manance normal si nu de parca fiecare masa ar fi ultima pentru urmatoarea luna, sa recunoasca anumite gesturi si semnificatia lor si nu numai.
Jay este un caine activ, dar maleabil. Mi-a dovedit de nenumarate ori ca are dorinta si curajul de a invata permanent. Se intelege de minune cu oamenii si se bucura de prezenta cainilor.
Pentru ca sunt sigura ca ati dori sa vedeti si cateva imagini cu ea, am uploadat cateva poze de referinta.
Jay este deparazitata intern, extern, este vaccinata, microcipata si sterilizata. Are in mod evident carnet de sanatate. Practic toate interventiile medicale au fost facute. Adoptatorilor li se vor oferi drept cadou castronelele de mancare si de apa, zgarda si lesa, jucarii si un saculet de mancare. Tot ce trebuie sa faca este sa si-o doreasca si sa-i ofere in continuare o viata frumoasa!
Astept cu nerabdare un telefon sau un e-mail pentru a va raspunde la orice intrebari suplimentare.

Contact: mirunarou@yahoo.com ; 0749287449 ; Bucuresti