joi, 14 mai 2015

Ofer un iepure in varsta de un an, mascul

Ofer un iepure in varsta de un an, mascul, este castrat (a mai locuit cu un alt mascul si s-au castrat reciproc).
Il ofer cuiva care stie sa ingrijeasca un iepure, care sa il tina in regim semi-liber (cusca+ libertate prin casa) si care isi ia angajamentul acesta pe tot restul vietii animalului. In caz contrar, in cazul de forta majora in care nu il mai poate tine, sa il ofere spre adoptie sau sa ma anunte si sa luam cea mai buna decizie pentru animal. 

Iepurii au nevoie de fan, mancare speciala de la petshop sau furaje(sunt mult mai ieftine), legume, o cusca mare si libertate, mangaiere si atentie.
Iepurele pe care il ofer este nazdravan, daca il luati trebuie sa stiti ca le place sa roada MEREU deci trebuie sa va ascundeti cablurile. Eu ii tin liberi prin bucatarie pentru ca nu au ce sa roada, iar de-a lungul peretelui le-am pus un lemn ca sa isi "verse nervii" pe el. Sunt tinuti cu litiera ca la pisici, folosesc silicat sau bentonita, talasul este ineficient si se face mizerie. 
In bucatarie/alta zona puteti pune o litiera ca pentru pisici si va face numai acolo pipi, ca sa evitati sa faca in alte zone. Pur si simplu luati asternut deja murdar din cusca si il puneti in litiera secundara si va sti ca acolo trebuie sa faca.
Custi imense(macar 120x60) si la preturi bune se gasesc la Hornbach, intr-un pet-shop obisnuit sau chiar la maxi Pet sunt preturi prea mari la custi deci documentati-va bine.
Cusca trebuie sa fie suficient de inalta ca sa poata iepurele sa se ridice pe labele din spate si sa aiba loc. 

Este sociabil dar nu este ca o pisica. Ii place sa fie mangaiat cand se afla pe jos, dupa ce a mancat, dar trebuie sa stiti ca iepurii nu au rabdare la stat in brate si la mangaieri. 
Nu este potrivit pentru copii mai mici de sase ani, nu este o jucarie deci nu il ofer "ca sa il dati la copil" sau "pentru copil". Este un animal pe care nu il poti lasa 7 zile in cusca si sa pleci in concediu. 
Si, mai ales, repet, angajamentul luat catre el este la fel ca cel luat pentru o pisica sau un caine. Trebuie tratat ca un membru al familiei, ingrijit si respectat.

Credeti ca am prea multe pretentii pentru un iepure? Inseamna ca nu va aflati pe anuntul care trebuie.

Un animal este o responsabilitate.
Il ofer in primul rand pentru ca se bate cu celalalt mascul atat de des si nu am posibilitatea sa ii separ. Cand i-am preluat erau pui si nu intentionam sa ii tin, cel putin nu pe amandoi. Acum e timpul sa isi gaseasca un camin definitiv.

Nu raspund persoanelor sub 18 ani si persoanelor care nu scriu/vorbesc corect gramatical. 

Contact: grigore.alexandra@yahoo.com

Bucuresti